30 °C
tiszta égbolt
2025. június 07., szombat
Róbert

Sorrentói paradicsomos tészta

2018. augusztus 13.
5.7451
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Kevés olyan ember van, aki ne szeretné a tésztát valamilyen formában. Ma mutatunk egy gyors és egyszerű receptet, mely Olaszországból, Sorrentóból származik. Minél édesebb a paradicsom, annál finomabb lesz az étel is.
 


Hozzávalók:
300 g tészta
5-6 db édes paradicsom
3-4 gerezd fokhagyma
2 evőkanál olívaolaj
140 g sűrített paradicsom
só, bors
80 g mozzarella
1 csokor friss bazsalikom
125 g olasz sajt
1 csokor friss petrezselyem

Elkészítés:
A tésztát a szokásos módon főzzük meg, majd szűrjük le. Közben a paradicsomot vágjuk kockákra, majd a zúzott fokhagymával együtt megpirítjuk egy fazékban. Ezután hozzáadjuk a sűrített paradicsomot. Sóval, borssal és bazsalikommal ízesítjük, valamint hozzáadjuk a darabokra vágott mozzarellát is. Alaposan összekeverjük és néhány percig főzzük.

Ezután egy hőálló tálba tesszük a paradicsomszószt és a tésztát, összekeverjük, majd megszórjuk petrezselyemmel és reszelt sajttal. 180 fokos sütőben addig sütjük, amíg a sajt szépen rá nem olvad.
1 hozzászólás

EszterSzabadkai

7 éve, 4 hónapja és 25 napja

Sima paradicsomos tészta. Nem nagy extra.

válasz erre