30 °C
tiszta égbolt
2025. június 07., szombat
Róbert

Sördobozon sült csirke

2021. július 30.
34.6371
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy nagyszerű csirke étel, aminek egészen különleges aromája van a sörnek köszönhetően, ami folyamatosan párolog sütés közben. Nagyon könnyű az elkészítés, csupán a sütési idő hosszú.
 


Elkészítés:
1 kg egész csirke
1 doboz sör
3-4 gerezd fokhagyma
csirke fűszerkeverék

Elkészítés:
A csirkét mossuk meg és töröljük szárazra, az esetleges tollakat távolítsuk el. A doboz sört nyissuk ki, kicsit öntsünk le belőle, majd dobjuk bele a fokhagymákat. Ezután húzzuk rá a csirkét a faránál és fűszerezzük ízlés szerint a húst. A kimaradt sört öntsük egy tepsibe és tegyük bele a csirkét.

Előmelegített sütőben 200 fokon 1-1,5 órát süssük. Grillen legalább 2 órát süssük, hogy kellően ropogós legyen a csirke bőr és omlós a húsa.
nincs még hozzászólás