15 °C
enyhe eső
2025. május 23., péntek
Dezső

Sörben sült csirkecomb

2015. szeptember 27.
7.2771
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mivel közeledik az október és ezáltal az Októberfesztek, ezért ma egy sörös receptet mutatunk. Elkészítése nagyon egyszerű és az eredmény omlós, finom csirke lesz. Mivel sütés közben az alkohol elpárolog, így gyerekek is fogyaszthatják.


Hozzávalók:
1 kg csirkecomb
2 dl világos sör
1 gerezd fokhagyma
1 mokkáskanál majoránna
1 késhegynyi fehérbors
1 mokkáskanál fűszerpaprika
1 kávéskanál só
1 evőkanál étolaj

Elkészítés:
A combokat mossuk meg, majd tegyük félre. A páchoz keverjük össze az olajat, a zúzott fokhagymát és a fűszereket. Jól dolgozzuk őket össze, majd a csirkecombokat alaposan kenjük be a páccal. Még a bőr alá is tegyünk egy keveset.

Tűzálló tálba tesszük a csirkéket és meglocsoljuk a sörrel. Előmelegített sütőben 180 fokon, 60 percig sütjük. Sütés közben többször locsoljuk meg a csirkéket az alattuk lévő sörös páccal.
7 hozzászólás

timcsi66

10 éve, 5 hónapja és 16 napja

Ezt tuti megsütöm én is mosolygó smiley

válasz erre

Bloodmaryah

10 éve, 5 hónapja és 17 napja

Én már ettem ilyet és nagyon finom. Bár a kedvencem a mézes mustáros csirke gyömbérrel.

válasz erre

kpal

10 éve, 5 hónapja és 25 napja

Ez igen! Kívánatos. mosolygó smiley

válasz erre

Minoni

10 éve, 5 hónapja és 25 napja

Nagyon gusztusos! Egyébként vezetés előtt szerintetek lehet enni? Nem mutatja ki a szonda?

válasz erre

krisztike

10 éve, 5 hónapja és 25 napja

Egész jó ez a recept.

válasz erre

zsebibaba

10 éve, 5 hónapja és 25 napja

Most hogy így mondjátok, tényleg jön az oktoberfest.

válasz erre

Linda

10 éve, 5 hónapja és 25 napja

Nem hangzik rosszul.

válasz erre