Hozzávalók:
250 g penne tészta
3 evőkanál olivaolaj
2 gerezd fokhagyma (ízlés szerint többet is használhatunk)
1 csokor petrezselyem
150 g sonka
Felteszünk egy lábosban sós vizet, és a tészta csomagolásán lévő leírás alapján megfőzzük a tésztát. Figyeljünk arra, hogy a tészta 'al dante' legyen, ahogy az olaszok mondják, vagyis roppanós maradjon.
Miközben fő a tészta, vágjuk össze a fokhagymát, a sonkát és a petrezselymet. A sonkát és a fokhagymát az olivaolajon megpirítjuk. Beleforgatjuk a tésztát, 1-2 percig a tűzön hagyjuk, végül rászórjuk a petrezselymet is. Sajttal megszórva, azonnal tálalhatjuk.
Természetesen lehet még bolondítani a tésztánkat olívabogyóval vagy chili paprikával, így még pikánsabb lesz ételünk!