18 °C
borús égbolt
2024. május 24., péntek
Eszter, Eliza

Sonkás-mozzarellás csirkemell

2020. május 13.
19.0261
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy nagyon könnyen elkészíthető csirkés étel, ami ebédre és vacsorára is tökéletes. Salátával vagy egy kis rizzsel érdemes tálalni. A gyerekek a sok sajt miatt biztosan kedvelni fogják.


Hozzávalók:
200 g csirkemell filé
só, bors ízlés szerint
olívaolaj
50 g feketeerdő sonka
200 g mozzarella
bazsalikom

Elkészítés:
A csirkemellet vágjuk szeletekre, majd szórjuk meg sóval és borssal. Egy serpenyőben hevítsünk fel egy kis olajat és süssük meg a csirkék mindkét oldalát. Egy hőálló tálba tegyük a megsült szeleteket, majd mindegyikre tegyünk egy-egy szelet sonkát. A sajtot szeleteljük fel és tegyük rá a sonkákra.

Előmelegített sütőbe toljuk az egészet és 180 fokon 15-20 percig sütjük, amíg a sajt jól ráolvad. Végül megszórjuk friss bazsalikommal és tálalhatjuk is.
nincs még hozzászólás