25 °C
kevés felhő
2025. június 03., kedd
Klotild

Sonkás-krumplis leves

2016. március 02.
7.1632
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Lassan közeledik a húsvét, ugyanis most március végén lesz, így ideje elgondolkozni azon, hogy milyen finomságot készítesz idén. A mai receptünk tökéletes választás lehet húsvétra, hiszen ilyenkor bőven akad sonka a boltokban.


Hozzávaló:
700 g sonka
2 evőkanál olívaolaj
2 fej vöröshagyma
1 db sárgarépa
1 gerezd fokhagyma
1,5 l alaplé
2 babérlevél
2 szál kakukkfű
1 kg burgonya
1/2 teáskanál bors
120 ml tejszín


Elkészítés:
A hagymát és a fokhagymát vágjuk apróra, míg a répát karikákra. Egy nagyobb edényben forrósítsuk fel az olajat és pároljuk meg rajta a hagymát, majd adjuk hozzá a répát és a fokhagymát, és pár percig pirítsuk. Tegyük bele egyben a sonkát és öntsük fel az alaplével. Szórjuk bele a fűszereket, de a sóval óvatosan, mivel a sonka is ereszt sót.

Fedjük le és alacsony lángon 45 percig főzzük. Ha már szépen megfőtt a sonka, szórjuk bele a kockára vágott burgonyát és főzzük meg. Ha puha a krumpli, vegyük ki a sonkát és egy botmixer segítségével kissé pürésítsük a levest, de legyenek benne krumplidarabok. A húst vágjuk kockákra és tegyük a levesbe.

Végül a tejszínnel együtt újra felforraljuk és ha még kell, akkor fűszerezzünk.
4 hozzászólás

kpal

10 éve, 19 napja

Lesz itthon vagy 2Kg sonka abból jó volna ezt kipróbálni.

válasz erre

Minoni

10 éve, 19 napja

Na ezt megcsinálom majd valami jó sonkával mosolygó smiley

válasz erre

moni1294

10 éve, 19 napja

Húsvétra jó recept.

válasz erre

csillucs

10 éve, 19 napja

Nekem ma csirke és saláta a menü, de egy jó leves is jó lenne.

válasz erre