28 °C
erős felhőzet
2025. június 23., hétfő
Zoltán

Sonkás-krumplis leves

2016. március 02.
7.1701
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Lassan közeledik a húsvét, ugyanis most március végén lesz, így ideje elgondolkozni azon, hogy milyen finomságot készítesz idén. A mai receptünk tökéletes választás lehet húsvétra, hiszen ilyenkor bőven akad sonka a boltokban.
 


Hozzávaló:
700 g sonka
2 evőkanál olívaolaj
2 fej vöröshagyma
1 db sárgarépa
1 gerezd fokhagyma
1,5 l alaplé
2 babérlevél
2 szál kakukkfű
1 kg burgonya
1/2 teáskanál bors
120 ml tejszín


Elkészítés:
A hagymát és a fokhagymát vágjuk apróra, míg a répát karikákra. Egy nagyobb edényben forrósítsuk fel az olajat és pároljuk meg rajta a hagymát, majd adjuk hozzá a répát és a fokhagymát, és pár percig pirítsuk. Tegyük bele egyben a sonkát és öntsük fel az alaplével. Szórjuk bele a fűszereket, de a sóval óvatosan, mivel a sonka is ereszt sót.

Fedjük le és alacsony lángon 45 percig főzzük. Ha már szépen megfőtt a sonka, szórjuk bele a kockára vágott burgonyát és főzzük meg. Ha puha a krumpli, vegyük ki a sonkát és egy botmixer segítségével kissé pürésítsük a levest, de legyenek benne krumplidarabok. A húst vágjuk kockákra és tegyük a levesbe.

Végül a tejszínnel együtt újra felforraljuk és ha még kell, akkor fűszerezzünk.
4 hozzászólás

kpal

10 éve, 1 hónapja és 11 napja

Lesz itthon vagy 2Kg sonka abból jó volna ezt kipróbálni.

válasz erre

Minoni

10 éve, 1 hónapja és 11 napja

Na ezt megcsinálom majd valami jó sonkával mosolygó smiley

válasz erre

moni1294

10 éve, 1 hónapja és 11 napja

Húsvétra jó recept.

válasz erre

csillucs

10 éve, 1 hónapja és 11 napja

Nekem ma csirke és saláta a menü, de egy jó leves is jó lenne.

válasz erre