Hozzávalók:
40 g élesztő
750 ml langyos víz
2 teáskanál cukor
250 g liszt
1 teáskanál só
2 evőkanál olaj
pár szem paradicsom
150 g csiperkegomba
4 db mozzarella
12 szelet főtt sonka
1 teáskanál oregánó
1 teáskanál kakukkfű
Elkészítés:
A langyos vízbe keverjünk el egy kanál cukrot, valamint az élesztőt és hagyjuk felfutni. A lisztet tegyük egy tálba, majd adjuk hozzá a felfutott élesztős vizet, a sót és az olajat. Alaposan összedolgozzuk, hogy sima tésztát kapjunk. Ha kell, akkor adjunk még hozzá vizet. Adagoljunk négy részre és formázzunk gombócokat belőle. Letakarva körülbelül egy óra alatt duplájára kelesztjük a tésztákat.
Közben elkészítjük a tölteléket. A gombát vágjuk össze, majd kevés olajon kezdjük el pirítani. Adjuk hozzá az összevágott sonkát és a fűszereket. Végül mehet bele néhány szem paradicsom is. A megkelt tésztákat lisztezett felületen kör alakúra nyújtjuk és az egyik felüket megtöltjük a töltelékkel. Teszünk rá sajtot és a tészta másik felét ráhatjuk. Jól összecsipkedjük a szélét. A tetejüket szúrjuk ki, hogy a levegő távozni tudjon. Végül előmelegített sütőben 230 fokon 15-20 perc alatt készre sütjük.
Fotó: taste.com