18 °C
borús égbolt
2024. május 24., péntek
Eszter, Eliza

Sonkás zsemlegombóc

2019. április 20.
7.8881
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy szuper maradékmentő étel, amit levesekhez vagy krémlevesekhez is felhasználhatunk. A sonkás zsemlegombóc nagyon laktató levesbetét, és a húsvéti sonkával lesz igazán ünnepi az étel.


Hozzávalók:
1 evőkanál vaj
100 g főtt sonka
1 db zsemle
1 db tojás
250 g finomliszt
só ízlés szerint
3 evőkanál petrezselyem

Elkészítés:
A sonkát kockázzuk fel, majd kevés vajon pirítsuk meg. Ha elkészült tegyük félre hűlni. A zsemlét szintén vágjuk kockákra és a visszamardat zsíron ezt is pirítsuk meg. Egy tálban keverjük össze a tojást és a lisztet, adjunk hozzá annyi vizet, hogy nokedli tészta állagot kapjunk. Sózzuk és a kihűlt sonkát és zsemlekockákat is belekeverjük, valamint az apróra vágott petrezselymet.

Kissé olajos kézzel gombócokat formázunk, majd lobogó sós vízben 15 perc alatt megfőzzük őket. Ezután már lehet is kínálni őket levesben.
nincs még hozzászólás