34 °C
szórványos felhőzet
2024. július 17., szerda
Endre, Elek

Sonkás pite

2015. április 18.
2.2571
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Ha még mindig van egy kis maradék sonkánk a húsvét után, akkor érdemes elkészíteni ezt a receptet. Egyszerű és nagyon finom. Ízesíthetjük saját ízlésünk szerint.


Hozzávalók:
250 g liszt
120 g vaj
1 teáskanál só
1 tojás
100 g vöröshagyma
300 g főtt, füstölt sonka
200 g zöldborsó
2 evőkanál olaj
2 tojás
3 dl tejföl
egy csokor petrezselyem
só, bors

Elkészítés:
Egy omlós tésztát kell készítenünk, ezért fontos, hogy a vaj hideg maradjon. A vajat morzsoljuk össze a liszttel, majd adjuk hozzá a tojást és a sót. Jól gyúrjuk össze és tegyük a hűtőszekrénybe. Közben készítsük el a tölteléket.

Ehhez a hagymát vágjuk apróra és egy serpenyőben megfuttatjuk. A sonkát szintén kockára vágjuk és hozzáadjuk a hagymához a borsóval együtt. Sóval, borssal ízesítünk. 5 percig pirítjuk és hagyjuk kihűlni.

A tésztát nyújtsuk ki és tegyük bele egy pite formába. Tegyünk a tésztára egy sütőpapírt és sütőbabot, hogy a tészta ne púposodjon fel. Előmelegített sütőben, 180 fokon 15 percig sütjük. Ha megsült, akkor a sütőbab helyett bele tesszük a tölteléket.

A tojásokat verjük fel és keverjük el a tejföllel, valamint az apróra vágott petrezselyemmel. Öntsük rá a töltelékre és kicsit keverjük össze. Ismét visszatesszük a sütőbe és 25-30 perc alatt készre sütjük.
3 hozzászólás

Enci

10 éve, 18 napja

Tényleg szupi recept.

válasz erre

bonita

10 éve, 18 napja

Ezt mindenképpen kipróbálom. Jól néz ki.

válasz erre

zitucska

10 éve, 18 napja

Jaj de jól néz ki. Gusztusos.

válasz erre