Hozzávalók:
250 g liszt
120 g vaj
1 teáskanál só
1 tojás
100 g vöröshagyma
300 g főtt, füstölt sonka
200 g zöldborsó
2 evőkanál olaj
2 tojás
3 dl tejföl
egy csokor petrezselyem
só, bors
Elkészítés:
Egy omlós tésztát kell készítenünk, ezért fontos, hogy a vaj hideg maradjon. A vajat morzsoljuk össze a liszttel, majd adjuk hozzá a tojást és a sót. Jól gyúrjuk össze és tegyük a hűtőszekrénybe. Közben készítsük el a tölteléket.
Ehhez a hagymát vágjuk apróra és egy serpenyőben megfuttatjuk. A sonkát szintén kockára vágjuk és hozzáadjuk a hagymához a borsóval együtt. Sóval, borssal ízesítünk. 5 percig pirítjuk és hagyjuk kihűlni.
A tésztát nyújtsuk ki és tegyük bele egy pite formába. Tegyünk a tésztára egy sütőpapírt és sütőbabot, hogy a tészta ne púposodjon fel. Előmelegített sütőben, 180 fokon 15 percig sütjük. Ha megsült, akkor a sütőbab helyett bele tesszük a tölteléket.
A tojásokat verjük fel és keverjük el a tejföllel, valamint az apróra vágott petrezselyemmel. Öntsük rá a töltelékre és kicsit keverjük össze. Ismét visszatesszük a sütőbe és 25-30 perc alatt készre sütjük.