21 °C
borús égbolt
2025. június 03., kedd
Klotild

Sonkás pite

2015. április 18.
2.3411
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Ha még mindig van egy kis maradék sonkánk a húsvét után, akkor érdemes elkészíteni ezt a receptet. Egyszerű és nagyon finom. Ízesíthetjük saját ízlésünk szerint.


Hozzávalók:
250 g liszt
120 g vaj
1 teáskanál só
1 tojás
100 g vöröshagyma
300 g főtt, füstölt sonka
200 g zöldborsó
2 evőkanál olaj
2 tojás
3 dl tejföl
egy csokor petrezselyem
só, bors

Elkészítés:
Egy omlós tésztát kell készítenünk, ezért fontos, hogy a vaj hideg maradjon. A vajat morzsoljuk össze a liszttel, majd adjuk hozzá a tojást és a sót. Jól gyúrjuk össze és tegyük a hűtőszekrénybe. Közben készítsük el a tölteléket.

Ehhez a hagymát vágjuk apróra és egy serpenyőben megfuttatjuk. A sonkát szintén kockára vágjuk és hozzáadjuk a hagymához a borsóval együtt. Sóval, borssal ízesítünk. 5 percig pirítjuk és hagyjuk kihűlni.

A tésztát nyújtsuk ki és tegyük bele egy pite formába. Tegyünk a tésztára egy sütőpapírt és sütőbabot, hogy a tészta ne púposodjon fel. Előmelegített sütőben, 180 fokon 15 percig sütjük. Ha megsült, akkor a sütőbab helyett bele tesszük a tölteléket.

A tojásokat verjük fel és keverjük el a tejföllel, valamint az apróra vágott petrezselyemmel. Öntsük rá a töltelékre és kicsit keverjük össze. Ismét visszatesszük a sütőbe és 25-30 perc alatt készre sütjük.
3 hozzászólás

Enci

11 éve, 3 napja

Tényleg szupi recept.

válasz erre

bonita

11 éve, 3 napja

Ezt mindenképpen kipróbálom. Jól néz ki.

válasz erre

zitucska

11 éve, 3 napja

Jaj de jól néz ki. Gusztusos.

válasz erre