Hozzávalók:
30 dkg nagy kocka tészta vagy masni tészta
15 dkg füstölt sonka vagy tarja maradék
5 dkg vaj
3 dl tejföl
2 tojás
2 evőkanál zsemlemorzsa
só, bors
10 dkg sajt
Elkészítés:
A tojásokat válasszuk ketté, majd a sárgáját keverjük habosra és adjuk hozzá a puha vajat, a tejfölt, ezután sózzuk és borsozzuk. Szórjuk bele a felkockázott sonkát is.
A tésztát bő, sós vízben főzzük ki, majd ha megfőtt, csöpögtessük le és forgassuk bele a tejfölös szószunkba. A tojásfehérjéket kemény habbá keverjük és szintén hozzáadjuk a tésztánkhoz.
Egy tűzálló tálat vagy tepsit vajazzunk ki és szórjuk meg zsemlemorzsával, majd a tésztánkat rakjuk bele és reszeljünk rá sajtot bőven. Előmelegített sütőben 180 fokon körülbelül 20-30 percig sütjük. Tálalás előtt pihentessük 5 percet, hogy szebben lehessen szeletelni.