Hozzávalók:
kb. 16 db lapka sajt
200 g trappista sajt
kb. 16 szelet gépsonka
5 db tojás
40 g vaj
fél kápia paprika
fél csokor snidling
fél csokor petrezselyem
1 evőkanál mustár
125 g krémsajt
1 evőkanál majonéz
50 g tejföl
1 evőkanál étolaj
Elkészítés:
Egy tepsire tegyünk egy sütőpapírt, majd kenjük meg az étolajjal, hogy könnyebb legyen a sajtot feltekerni. Helyezzük rá kisebb fedésben a lapkasajtokat, majd az egészet szórjuk meg reszelt sajttal. Előmelegített sütőben 180 fokon 3 percig sütjük, hogy a sajt megolvadjon. Ezután hagyjuk hűlni. Közben a tojásokat keményre főzzük, majd hagyjuk hűlni őket is.
Amikor kihűltek, a fehérjét és a sárgáját kettéválasztjuk. A sárgájához keverjük hozzá az összevágott paprikát, petrezselymet, snidlinget, majonézt, vajat, tejfölt, krémsajtot és mustárt. Ezután beleszórjuk az összevágott fehérjét és a krémmel megkenjük a sajt tetejét. Ráhelyezzük a sonkákat és óvatosan, de szorosan feltekerjük. Hűtőbe tesszük néhány órára, hogy összeálljon a tekercs, végül felszeletelve tálaljuk.