33 °C
borús égbolt
2025. június 29., vasárnap
Péter, Pál

Sokmagvas bagett

2020. május 25.
10.7751
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy egészségesebb bagett, amihez kell némi idő és türelem, hogy elkészüljön, de érdemes vele bajlódni. Ízlés szerint használhatunk hozzá bármilyen magvat, amit csak szeretünk, még akár diétába is beilleszthető.
 


Hozzávalók:
15 g élesztő
1,5 dl langyos víz
1 teáskanál eritrit
100 g zabliszt
40 g búzasikér
50 g teljes kiőrlésű liszt
fél teáskanál só
10 g lenmag
1 teáskanál kókuszolaj
1 db tojássárgája
magvak

Elkészítés:
Az élesztőt morzsoljuk bele a langyos vízbe és keverjük hozzá az édesítőt, majd hagyjuk felfutni. A liszteket, a sót és a lenmagot mérjük ki és keverjük össze egy tálban. Ebbe beledolgozzuk a felfutott élesztőt. Dagasszuk a tésztát a végén pedig tegyük bele a kókuszolajat is. Meleg hegyen 35-40 percig kelesztjük a tésztát, hidegebb helyen kicsit tovább tart.

Ha megkelt, akkor enyhén lisztezett felületen óvatosan kinyújtjuk, majd feltekerjük szorosan. Formázzuk és 20 percig kelesztjük. A tojássárgáját elkeverjük egy kis langyos vízzel és megkenjük vele a megkelt tésztát. Megszórjuk magvakkal és bevagdossuk. Végül előmelegített sütőben 180 fokon 35-40 perc alatt készre sütjük. Egy tál vizet tegyünk a sütőbe, hogy vízgőz keletkezzen, így ropogósabb lesz.
1 hozzászólás

becky

5 éve, 6 hónapja és 13 napja

Nekem a bagett sosem sikerül, nem lesz olyan levegős.

válasz erre