Hozzávalók:
15 g élesztő
1,5 dl langyos víz
1 teáskanál eritrit
100 g zabliszt
40 g búzasikér
50 g teljes kiőrlésű liszt
fél teáskanál só
10 g lenmag
1 teáskanál kókuszolaj
1 db tojássárgája
magvak
Elkészítés:
Az élesztőt morzsoljuk bele a langyos vízbe és keverjük hozzá az édesítőt, majd hagyjuk felfutni. A liszteket, a sót és a lenmagot mérjük ki és keverjük össze egy tálban. Ebbe beledolgozzuk a felfutott élesztőt. Dagasszuk a tésztát a végén pedig tegyük bele a kókuszolajat is. Meleg hegyen 35-40 percig kelesztjük a tésztát, hidegebb helyen kicsit tovább tart.
Ha megkelt, akkor enyhén lisztezett felületen óvatosan kinyújtjuk, majd feltekerjük szorosan. Formázzuk és 20 percig kelesztjük. A tojássárgáját elkeverjük egy kis langyos vízzel és megkenjük vele a megkelt tésztát. Megszórjuk magvakkal és bevagdossuk. Végül előmelegített sütőben 180 fokon 35-40 perc alatt készre sütjük. Egy tál vizet tegyünk a sütőbe, hogy vízgőz keletkezzen, így ropogósabb lesz.