Hozzávalók:
1 kg burgonya
20 dkg lebbencstészta
egy nagyobb vöröshagyma
20 dkg füstölt szalonna
piros paprika
só
fél zöldpaprika
1 szem paradicsom
Elkészítés:
A legjobb íz eléréséért bográcsban készítsük el az ételt. A szalonnát apró kockákra vágjuk, majd megsütjük. A hagymát szintén apróra vágjuk és a zsiradékon megpároljuk, közben a paprikát is hozzáadjuk. Ha megfonnyadtak a zöldségek, beletesszük a tésztát és kavargatva aranybarnára pirítjuk.
A krumplit meghámozzuk és karikákra vagy kockákra vágjuk és beletesszük a bográcsba. Megszórjuk pirospaprikával és felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje a krumplit. Beletesszük a paradicsomot és szükség szerint sóval ízesítünk. Addig főzzük amíg puha nem lesz a krumpli és a tészta, valamint ha elfőtt a víz is.