Hozzávalók:
400 g hámozott paradicsom
2 db paradicsom
4 db tojás
2 db kaliforniai paprika
1 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
3 evőkanál olívaolaj
1 csokor petrezselyem
1 mokkáskanál római kömény
só, bors
Elkészítés:
A zöldségeket mossuk meg, majd a hagymát vágjuk apróra, a paradicsomot kockákra, a paprikát pedig karikákra. Egy nagy serpenyőben hevítsük fel az olajat, tegyük bele a hagymát és dinszteljük meg. Utána mehet hozzá a zúzott fokhagyma és a paprika is. Pároljuk kis ideig, majd fűszerezzünk. Ezután mehet bele az összes paradicsom és fedő alatt 10-15 percig pároljuk.
Ha már jó lecsós, akkor négy mélyedést csinálunk bele és bele ütjük a tojásokat. ismét fedő alatt főzzük tovább a "lecsót", amíg a tojás is megdermed. Végül petrezselyemmel megszórva tálaljuk. Kínálhatunk mellé pitát vagy kenyeret.