11 °C
borús égbolt
2025. május 10., szombat
Ármin, Pálma

Shakshuka, az izraeli lecsó

2018. június 09.
8.7201
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
A franciáknak ott a ratatouille, nekünk a lecsó, az izraelieknek pedig a shakshuka. A shakshuka szinte ugyan úgy készül, mint a magyar lecsó, csupán a paprika és a paradicsom aránya tér el egymástól.


Hozzávalók:
400 g hámozott paradicsom
2 db paradicsom
4 db tojás
2 db kaliforniai paprika
1 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
3 evőkanál olívaolaj
1 csokor petrezselyem
1 mokkáskanál római kömény
só, bors

Elkészítés:
A zöldségeket mossuk meg, majd a hagymát vágjuk apróra, a paradicsomot kockákra, a paprikát pedig karikákra. Egy nagy serpenyőben hevítsük fel az olajat, tegyük bele a hagymát és dinszteljük meg. Utána mehet hozzá a zúzott fokhagyma és a paprika is. Pároljuk kis ideig, majd fűszerezzünk. Ezután mehet bele az összes paradicsom és fedő alatt 10-15 percig pároljuk.

Ha már jó lecsós, akkor négy mélyedést csinálunk bele és bele ütjük a tojásokat. ismét fedő alatt főzzük tovább a "lecsót", amíg a tojás is megdermed. Végül petrezselyemmel megszórva tálaljuk. Kínálhatunk mellé pitát vagy kenyeret.
1 hozzászólás

kalifa

7 éve, 6 hónapja és 6 napja

Jól hangzik nagyon.

válasz erre