19 °C
kevés felhő
2025. április 22., kedd
Csilla, Noémi

Sertéspörkölt nokedlivel

2014. november 24.
2.6291
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy klasszikus pörkölt, melyet könnyen elkészíthetünk. A sertéspörkölt elkészítése szinte ugyan az mint a csirkepörkölté, így ha ezt megtanulod, akkor már bármilyen pörköltet el tudsz készíteni.


Hozzávalók:
1,5 kg sertéscomb
3-4 db vöröshagyma
3-4 kiskanál pirospaprika
1 szem paradicsom
egy kevés olaj
só, bors
egy csomag nokedli

Elkészítés:
A húst vágjuk kisebb kockákra, de hagyjuk a húson a zsírosabb részeket is, hogy egy kis szaftja legyen a pörköltnek. A hagymát apróra vágjuk és az olajon elkezdjük párolni. Kicsit sózzuk meg és adjunk hozzá egy kevés vizet, hogy gyorsabban üveges legyen.

Ezt követően pirospaprikát szórunk a hagymára és hozzáadjuk a húst. Jól összekeverjük, majd ismét adunk hozzá vizet. Sóval, borssal ízesítünk, végül kis lángon lefedve főzzük a húst, amíg puha nem lesz. Néha kevergessük meg, nehogy leragadjon.

Míg fő a hús, addig készítsük el a nokedlit. Vehetünk készet vagy készíthetünk saját magunk is. A vége felé adjuk hozzá a kockára vágott paradicsomot. Ha még ízesíteni kell, akkor tegyük azt sóval és borssal.
7 hozzászólás

eperjam

11 éve, 3 hónapja és 21 napja

kpal írta:
Hozzá kicsi friss puha kenyér kacsintó smiley
Ne is mondd! Imádom!mosolygó smiley

válasz erre

kpal

11 éve, 3 hónapja és 22 napja

Hozzá kicsi friss puha kenyér kacsintó smiley

válasz erre

bonita

11 éve, 3 hónapja és 22 napja

Imádom! mosolygó smiley Legjobb.

válasz erre

Mariann

11 éve, 3 hónapja és 22 napja

Uborkasalival a legjobb! mosolygó smiley

válasz erre

FKata

11 éve, 3 hónapja és 22 napja

Nyamm mosolygó smiley imádom!

válasz erre

Babóca

11 éve, 3 hónapja és 22 napja

Jobban szeretem a csirkepörköltet, de ez sem rossz. mosolygó smiley

válasz erre

Perec

11 éve, 3 hónapja és 22 napja

Jöhet bármikor, bármilyen mennyiségben, egyszerűen imádom! Főleg ha bográcsban készül.

válasz erre