Hozzávalók:
1,5 kg sertéscomb
3-4 db vöröshagyma
3-4 kiskanál pirospaprika
1 szem paradicsom
egy kevés olaj
só, bors
egy csomag nokedli
Elkészítés:
A húst vágjuk kisebb kockákra, de hagyjuk a húson a zsírosabb részeket is, hogy egy kis szaftja legyen a pörköltnek. A hagymát apróra vágjuk és az olajon elkezdjük párolni. Kicsit sózzuk meg és adjunk hozzá egy kevés vizet, hogy gyorsabban üveges legyen.
Ezt követően pirospaprikát szórunk a hagymára és hozzáadjuk a húst. Jól összekeverjük, majd ismét adunk hozzá vizet. Sóval, borssal ízesítünk, végül kis lángon lefedve főzzük a húst, amíg puha nem lesz. Néha kevergessük meg, nehogy leragadjon.
Míg fő a hús, addig készítsük el a nokedlit. Vehetünk készet vagy készíthetünk saját magunk is. A vége felé adjuk hozzá a kockára vágott paradicsomot. Ha még ízesíteni kell, akkor tegyük azt sóval és borssal.