Hozzávalók:
200 g darált hús
1 szál sárgarépa
2 szál újhagyma
50 g üvegtészta
2 gerezd fokhagyma
diónyi friss gyömbér
3 evőkanál szójaszósz
1 db tojás
12 rizstészta lap
olaj
Elkészítés:
A répát pucoljuk meg és reszeljük le, vagy vágjuk össze vékony csíkokra. Az újhagymát karikákra szeljük. Az üvegtésztát öntsük le forró vízzel és hagyjuk állni 5 percig, ezt követően szűrjük le. Egy tálban keverjük össze a hozzávalókat, azaz a húst, a lecsöpögtetett tésztát, a zöldségeket, a tojást és a fűszereket.
A rizstészta lapokat egyenként mártsuk bele meleg vízbe, majd vegyük ki és töltsük meg mindegyiket a húsos töltelékkel. Tekerjük fel szorosan a tekercseket. Végül forró olajban süssük ki őket 4-5 perc alatt. Chilis szósszal vagy más mártogatóssal érdemes tálalni.