9 °C
borús égbolt
2024. április 19., péntek
Emma

Serpenyőben sült paradicsomos halfilé

2022. augusztus 03.
67.8791
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy ízletes mediterrán étel, amit egészen biztosan kedvelni fognak azok, akik szeretik a halat. Nagyon könnyű elkészíteni ezt az ételt, ami ebédre vagy vacsorára is nagyszerű választás.


Hozzávalók:
4 szelet tőkehal filé
2 teáskanál olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
1 fej hagyma
200 g koktél paradicsom
1/4 csésze fehérbor
1 evőkanál citromlé
30 g olajbogyó
bazsalikom levél
só, bors

Elkészítés:
A halak mindkét oldalát sózzuk és borsozzuk meg, majd egy nagyobb serpenyőben kevés olajon megpirítjuk őket, majd félre tesszük. A hagymát apróra vágjuk és elkezdjük pirítani az olajon, ehhez adjuk a fokhagymát, majd a félbe vágott paradicsomokat. Hagyjuk pirulni őket és sóval, borssal megszórjuk.

Ha már kezd szétesni a paradicsom, akkor bele tesszük az olajbogyókat, a citromlevet és a bort. Ha az alkohol elpárolgott, akkor mehet vissza bele a hal és végül megszórjuk bazsalikommal.
1 hozzászólás

bababum

1 éve, 10 hónapja és 8 napja

Jól hangzik, szeretem a paradicsomos dolgokat.

válasz erre