Mai receptünk egy ízletes mediterrán étel, amit egészen biztosan kedvelni fognak azok, akik szeretik a halat. Nagyon könnyű elkészíteni ezt az ételt, ami ebédre vagy vacsorára is nagyszerű választás.
Hozzávalók:
4 szelet tőkehal filé
2 teáskanál olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
1 fej hagyma
200 g koktél paradicsom
1/4 csésze fehérbor
1 evőkanál citromlé
30 g olajbogyó
bazsalikom levél
só, bors
Elkészítés:
A halak mindkét oldalát sózzuk és borsozzuk meg, majd egy nagyobb serpenyőben kevés olajon megpirítjuk őket, majd félre tesszük. A hagymát apróra vágjuk és elkezdjük pirítani az olajon, ehhez adjuk a fokhagymát, majd a félbe vágott paradicsomokat. Hagyjuk pirulni őket és sóval, borssal megszórjuk.
Ha már kezd szétesni a paradicsom, akkor bele tesszük az olajbogyókat, a citromlevet és a bort. Ha az alkohol elpárolgott, akkor mehet vissza bele a hal és végül megszórjuk bazsalikommal.