14 °C
tiszta égbolt
2025. április 26., szombat
Ervin

Serpenyőben sült karfiol

2017. május 03.
9.9111
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Ezt az egyszerű fogást fél óra alatt is elkészítheted. Vacsorára kiváló, de ebédre is nagyszerű, kevés fűszerrel igazán különleges íze van. Vegetáriánusok számára kiváló étel.


Hozzávalók:
1 karfiol
50 g sajt
2 gerezd fokhagyma
fél dl olívaolaj
fél csokor petrezselyem
pici vaj
só, bors

Elkészítés:
A karfiol leveleit szedjük le, majd alaposan mossuk meg. Szeleteljük fel a karfiolt, körülbelül 1 cm vastagon. Az olajat keverjük össze a sóval, a borssal, az aprított petrezselyemmel és a zúzott fokhagymával. Forgassuk meg az olajos keverékben a karfiolszeleteket.

Egy serpenyőben hevítsünk fel kevés vajat, majd süssük ropogósra a karfiolszeleteket. Majd előmelegített sütőben 180 fokon 10-15 perc alatt készre sütjük a karfiolt. Végül megszórjuk pici sajttal és petrezselyemmel.
4 hozzászólás

zitucska

8 éve, 8 hónapja és 1 napja

Vacsira tényleg jó tipp.

válasz erre

debbie

8 éve, 8 hónapja és 2 napja

Maximum köretnek tudom elképzelni.

válasz erre

Minoni

8 éve, 8 hónapja és 2 napja

Hát...ettől nem laknék jól. röhögő smiley

válasz erre

EszterSzabadkai

8 éve, 8 hónapja és 2 napja

Venni fogok karfiolt.

válasz erre