16 °C
heves intenzitású eső
2025. május 05., hétfő
Györgyi

Savanyú káposztás leves

2020. február 16.
15.0811
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy finom leves, ami az influenza szezonban nagyon jól jön, hiszen a káposzta rengeteg értékes vitamint tartalmaz, erősíti az immunrendszert. A finom házi kolbásztól pedig igazán laktató lesz ez a leves.


Hozzávalók:
400 g savanyú káposzta
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
60 g füstölt szalonna
100 g főzőkolbász
2 db babérlevél
1 teáskanál kömény
50 g sertészsír
40 g liszt
1 teáskanál őrölt fűszerpaprika

Elkészítés:
A savanyú káposztát csepegtessük le, majd a nagyobb darabokat vágjuk össze. A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, míg a szalonnát kockákra. Egy edényben megpirítjuk a szalonnát, majd a visszamaradt zsíron megpároljuk a hagymát és fokhagymát. Ha a hagyma megpirult, akkor mehet bele káposzta, a fűszerek és öntsük fel 1 liter vízzel. Alacsony lángon 1-1,5 órán át főzzük és a vége előtt 10 perccel szeleteljük bele a kolbászt.

Ha megfőtt minden, akkor a sertészsírból és a lisztből egy rántást készítünk és hozzákeverjük a leveshez. Picit főzzük még és végül tálalhatjuk is.
1 hozzászólás

eperjam

5 éve, 7 hónapja és 27 napja

Majdnem mint egy székely káposzta.

válasz erre