Hozzávalók:
400 g savanyú káposzta
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
60 g füstölt szalonna
100 g főzőkolbász
2 db babérlevél
1 teáskanál kömény
50 g sertészsír
40 g liszt
1 teáskanál őrölt fűszerpaprika
Elkészítés:
A savanyú káposztát csepegtessük le, majd a nagyobb darabokat vágjuk össze. A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, míg a szalonnát kockákra. Egy edényben megpirítjuk a szalonnát, majd a visszamaradt zsíron megpároljuk a hagymát és fokhagymát. Ha a hagyma megpirult, akkor mehet bele káposzta, a fűszerek és öntsük fel 1 liter vízzel. Alacsony lángon 1-1,5 órán át főzzük és a vége előtt 10 perccel szeleteljük bele a kolbászt.
Ha megfőtt minden, akkor a sertészsírból és a lisztből egy rántást készítünk és hozzákeverjük a leveshez. Picit főzzük még és végül tálalhatjuk is.