20 °C
borús égbolt
2025. június 01., vasárnap
Tünde

Savanyított házi retek

2019. május 23.
9.0402
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
A legtöbben a savanyított káposztát és uborkát ismerik ha házi savanyúságról van szó, azonban a ropogós friss tavaszi retket is savanyíthatjuk, melyhez most mutatunk egy tuti receptet.


Hozzávalók:
2 csomag retek
1 db vöröshagyma
2 dl víz
2 dl almaecet
3 teáskanál cukor
2 teáskanál só
3 teáskanál egész bors
4 gerezd fokhagyma

Elkészítés:
A retkeket alaposan mossuk meg és ha van rohadt rész, akkor azt vágjuk le. Vékonyan karikázzuk fel a retkeket és tegyük egy tálba. A hagymát szintén pucoljuk meg és vágjuk karikákra. Keverjük össze a vizet, az ecetet, a cukrot és a sót. Egy csatos üvegbe helyezzük a retket, a hagymát, a fokhagymákat és a borsot, majd ráöntjük az ecetes vizet.

Lefedjük az egészet, majd a hűtőbe tesszük legalább egy éjszakára. Ekkor jól összeérnek az ízek és már lehet is fogyasztani.
nincs még hozzászólás