Ha idén is rengeteg koktélparadicsom termett a kertben, akkor érdemes belőle savanyítani is, hogy a téli időszakban is legyen mit enni. Ehhez nem kell sok hozzávaló, ráadásul a savanyított paradicsom mindenhez jól fog menni.
Hozzávalók:
600 g koktélparadicsom
6-8 gerezd fokhagyma
1 csokor kapor
5 dl fehérborecet
2 teáskanál só
3 evőkanál cukor
1 teáskanál szemes bors
1 kiskanál mustármag
Elkészítés:
A paradicsomokat alaposan mossuk meg és szárítsuk meg őket. Ezután tegyük üvegekbe a fokhagymával és a kaporral együtt. A borecetet forraljuk fel a sóval, cukorral, borssal és a mustármaggal, majd öntsük le vele a paradicsomokat úgy, hogy ellepje teljesen. Ezután zárjuk le az üvegeket és fordítsuk meg őket.
Tegyük egy nagyobb fazékba és engedjük fel annyi vízzel, hogy kellően ellepje. Forrástól számítva 20 percig főzzük az üvegeket, majd hagyjuk benne kihűlni. Ezután lehet is a kamrába rakni hűvös helyre.