31 °C
borús égbolt
2025. június 27., péntek
László

Savanyított koktélparadicsom

2023. július 11.
72.4201
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Ha idén is rengeteg koktélparadicsom termett a kertben, akkor érdemes belőle savanyítani is, hogy a téli időszakban is legyen mit enni. Ehhez nem kell sok hozzávaló, ráadásul a savanyított paradicsom mindenhez jól fog menni.
 


Hozzávalók:
600 g koktélparadicsom
6-8 gerezd fokhagyma
1 csokor kapor
5 dl fehérborecet
2 teáskanál só
3 evőkanál cukor
1 teáskanál szemes bors
1 kiskanál mustármag

Elkészítés:
A paradicsomokat alaposan mossuk meg és szárítsuk meg őket. Ezután tegyük üvegekbe a fokhagymával és a kaporral együtt. A borecetet forraljuk fel a sóval, cukorral, borssal és a mustármaggal, majd öntsük le vele a paradicsomokat úgy, hogy ellepje teljesen. Ezután zárjuk le az üvegeket és fordítsuk meg őket.

Tegyük egy nagyobb fazékba és engedjük fel annyi vízzel, hogy kellően ellepje. Forrástól számítva 20 percig főzzük az üvegeket, majd hagyjuk benne kihűlni. Ezután lehet is a kamrába rakni hűvös helyre.
2 hozzászólás

Kicsilány06

2 éve, 1 hónapja és 15 napja

Mindenképpen kipróbálom!

válasz erre

Lili

2 éve, 1 hónapja és 16 napja

Ilyet még sosem ettem! meglepett smiley

válasz erre