Hozzávalók:
200 g sárgarépa
125 g puha vaj + a gofrisütőhöz
100 g cukor
1 csipet só
1 tasak vaníliás cukor
1 teáskanál reszelt narancshéj
2 db tojás
250 g liszt
1 teáskanál sütőpor
2 evőkanál író vagy tej
2 evőkanál narancslé
1 evőkanál porcukor
Elkészítés:
A sárgarépát pucoljuk meg, majd reszeljük egészen finomra. A vajat keverjük habosra a cukorral, a sóval, a vaníliás cukorral és a narancshéjjal. Ezután egyenként mehet bele a tojás is. A lisztet és a sütőport összekeverjük, majd ezt is apránként a tojásos keverékhez adjuk a narancslével és az íróval együtt.
A legvégén beleforgatjuk a répát. A gofrisütőt felforrósítjuk és megkenjük egy kis vajjal, majd adagonként kisütjük az isteni gofrikat. Ha esetleg nem lenne otthon gofrisütő, akkor palacsintaként is megsüthetjük a keveréket.