13 °C
enyhe eső
2024. március 29., péntek
Auguszta

Sárgarépás gnocchi

2022. december 08.
99.0181
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk ismét egy könnyed tésztás étel, melyhez nem kell húst használni, ezért vegetáriánusok is fogyaszthatják. A tészta elkészítéséhez kell némi idő, de megéri vele foglalkozni, nagyon finom étel.


Hozzávalók:
250 g liszt
2 db tojássárgája
5 db répa
50 g reszelt parmezán + tálaláshoz
egy nagy csipet só
100 g vaj
3 gerezd fokhagyma
4-5 db zsálya levél
só, bors

Elkészítés:
A répát pucoljuk meg, majd karikázzuk fel és tegyük egy edénybe, engedjük fel vízzel. Közepes lángon kezdjük el puhára főzni. Ezután szűrjük le és tőrjük össze, majd hagyjuk egy kicsit hűlni. Ha már nem olyan meleg, akkor hozzáadjuk a tojássárgákat, a parmezánt, a nagy csipet sót és elkezdjük hozzáadagolni a lisztet. Lassan adagoljuk folyamatosan a lisztet, látni fogjuk, hogy mennyit vesz fel.

Ezután a tésztát három részre osztjuk és vékony rudakat formázunk belőle, majd elvágjuk őket gnocchi formára. Főzésig lisztes felületen hagyjuk a tésztát. Forraljunk sós vizet, ebben 2-3 perc alatt főzzük ki a tésztákat, közben melegítsük fel egy serpenyőben a vajat. Amikor a vaj már kezd barnulni, akkor mehet bele a zúzott fokhagyma és a zsálya.

Ehhez adjuk végül a kifőtt gnocchikat és megpirítjuk a vajon. Szórjuk meg még ízlés szerint sóval és borssal, tálalás előtt pedig mehet még rá sajt.
nincs még hozzászólás