Hozzávalók:
200 g sárgarépa
1,5 dl víz
2 db tojás
3 evőkanál zabpehelyliszt
80 g trappista sajt
csipet só
Elkészítés:
A répát pucoljuk meg, majd a sajtreszelő legkisebb lyukán reszeljük le. Öntsük rá a vizet és tegyük a mikróba 5 percre. Így kissé megfő a répa. Ezt követően szűrjük le és nyomkodjuk ki belőle a nedvességet. Ezt követően mehet hozzá a tojás, a liszt, a reszelt sajt és a csipet só. Alaposan összedolgozzuk az egészet. Egy tepsibe tegyünk sütőpapírt, majd készítsünk a masszából lepényeket.
Ne legyenek túl vastagok, a méret ránk van bízva. Végül előmelegített sütőben 200 fokon 15 perc alatt készre sütjük őket. Félidőben érdemes forgatni egyet rajtuk.