30 °C
tiszta égbolt
2025. június 07., szombat
Róbert

Sárgadinnyelekvár gyömbérrel

2014. június 29.
2.6431
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy különleges és szokatlan lekvár lesz. Mivel itt a dinnye szezonja, így készítsünk sárgadinnyelekvárt, hogy még télen is élvezzük a nyári ízeket.
 


Hozzávalók:
1 kg sárgadinnyehús
10 dkg reszelt gyömbér
30 dkg cukor
1 nagyobb citrom
2-3 db szegfűszeg
zselésítő

Elkészítés:
A dinnyét magozzuk ki és szabadítsuk meg a héjától. Ezután vágjuk kisebb darabokra. A gyömbért szintén hámozzuk meg és reszeljük rá a dinnyére, majd az egészet egy botmixer segítségével pürésítsük.

Adjuk hozzá a szegfűszeget, a citrom levét facsarjuk bele és öntsük bele a zselésítőt. Tegyük oda főni az egészet. Öt perc forralást követően hozzáadjuk a cukrot és újból felforraljuk a lekvárt.

Végül üvegekbe töltjük az elkészült lekvárt és hagyjuk kihűlni száraz dunsztban.
7 hozzászólás

rozi22

11 éve, 5 hónapja és 13 napja

Ezt nagyon szeretném- a sárgadinnye a kedvenc gyümölcsöm. Tetszik.

válasz erre

Bea11

11 éve, 10 hónapja és 14 napja

finom lehet, bár én a gyömbérért nem vagyok oda. De a sárgadinnye

válasz erre

Gizus

11 éve, 10 hónapja és 19 napja

Fura egy lekvár de biztos finom.

válasz erre

Pillangó

11 éve, 10 hónapja és 19 napja

Nem is tudom...furán hangzik.

válasz erre

Sonci

11 éve, 10 hónapja és 19 napja

Finom lehet!

válasz erre

Enci

11 éve, 10 hónapja és 19 napja

Tényleg érdekesen hangzik. Kíváncsi lennék az ízére.

válasz erre

Lolaa

11 éve, 10 hónapja és 19 napja

Érdekes lehet...

válasz erre