31 °C
kevés felhő
2025. június 04., szerda
Bulcsú

Sárgadinnye krémleves

2015. július 26.
2.4273
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Ha már a dinnyeszezon még tart, akkor megmutatjuk, milyen finom levest készíthettek a sárgadinnyéből. Ha valaki nem szeretné, annak is érdemes kipróbálnia a receptet, hiszen egy krémes leves hidegen mindig jól esik.


Hozzávalók:
1 db sárgadinnye
fél kígyóuborka
3 evőkanál natúrjoghurt
10 db mentalevél
1 nagy csipet bors
1 csipet szerecsendió
1 csipet szegfűszeg
1 nagy csipet só

Elkészítés:
A sárgadinnye magját távolítsuk el és kanalazzuk ki vagy vágjuk ki a dinnye húsát. Az uborkát pucoljuk meg, majd vágjuk kisebb kockákra és adjuk a dinnyéhez. A mentaleveleket és a joghurtot is hozzáadjuk a dinnyéhez, majd a fűszereket is.

Egy botmixer segítségével leturmixoljuk az egészet. Ha túl sűrű lenne, akkor egy kevés vizet vagy tejet adjunk hozzá. Végül a hűtőbe tesszük egy órára és hidegen tálaljuk.
3 hozzászólás

Lili

10 éve, 8 hónapja és 16 napja

Ez jó lehet. Nem kell főzni.

válasz erre

Gucci

10 éve, 8 hónapja és 16 napja

Kuriózum mosolygó smiley

válasz erre

Babóca

10 éve, 8 hónapja és 17 napja

Bár a sárgadinnyét annyira nem szeretem, de azért finom lehet.

válasz erre