Mai receptünk egy egyszerű, könnyen elkészíthető krémleves, ami az őszi időszakban jól jöhet, hiszen mindenki szereti ilyenkor a forró leveseket. A sárgaborsó nagyon ízletes zöldség.
Hozzávalók:
500 g sárgaborsó
fél citrom leve
250 g hagyma
5 gerezd fokhagyma
60 g vaj
1 teáskanál őrölt fűszerkömény
pici reszelt szerecsendió
1 teáskanál fűszerpaprika
2 l zöldségalaplé
só, bors
2 evőkanál mustár
Elkészítés:
A sárgaborsót egy éjszakára áztassuk be. A hagymát és a fokhagymát vágjuk össze, majd egy lábosban kevés vajon elkezdjük párolni. Ezután hozzáadjuk a fűszerköményt, a szerecsendiót, a fűszerpaprikát és a leszűrt sárgaborsót. Felöntjük az alaplével és fűszerezzük sóval, borssal.
30-40 percig főzzük, hogy a borsószemek teljesen szétfőjenek. Ezután beletesszük a mustárt és egy turmixgéppel krémes állagúra turmixoljuk. Érdemes átszűrni, de ha nem akarunk vele bajlódni, akkor nem muszáj.