Hozzávalók:
140 g aszalt sárgabarack
150 ml víz
40 g zabpehely
40 g kókuszreszelék
25 g napraforgómag
1 evőkanál szezámmag
Elkészítés:
Az aszalt sárgabarackot tegyük egy turmixgépbe és adjuk hozzá a zabpelyhet, valamint a 150 ml forró vizet. Pürésítsük őket, majd tegyük egy tálba. Ha nincs turmixgép, akkor vágjuk nagyon apróra a barackot és áztassuk be a vízbe, adjunk hozzá finomított zabpelyhet. Alacsony lángon pirítsuk meg a kókuszt, a napraforgómagot és a szezámmagot.
Ha megpirultak a magvak, keverjük a barackos masszához és gyúrjunk belőle rudat. Az így kapott rudat tekerjük bele folpackba és tegyük a hűtőbe néhány órára, majd szeleteljük fel tetszés szerint. Hűtőben akár 2 hétig is eláll.