14 °C
tiszta égbolt
2025. április 26., szombat
Ervin

Sárgabarackos-fűszeres csirkecomb

2020. szeptember 26.
2.5271
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Ha van otthon egy kis sárgabarack, akkor mindenképpen érdemes kipróbálni az alábbi csirkés receptet. Ősszel is tökéletes, ráadásul csirke helyett kacsát is választhatunk.


Hozzávalók:
6 db sárgabarack
500 g csirkecomb
1 fej lila hagyma
30 g vaj
2 evőkanál olívaolaj
5 szál rozmaring
só, bors
6 evőkanál sárgabaracklekvár
1 teáskanál cayenne bors
2 gerezd fokhagyma
1 teáskanál füstölt pirospaprika
1 dl száraz fehérbor

Elkészítés:
Egy serpenyőben forrósítsuk fel a vajat és az olajat. Dobjuk rá a rozmaringok felét, majd a megfelezett barackokat. Pároljuk meg a barackok mindkét oldalát. A csirkecombokat sóval és borssal szórjuk meg, közben a megpárolt barackokat vegyük ki és a csirkéket kezdjük el sütni a serpenyőben.

Ha megsültek, akkor a barackokat, a cikkekre vágott hagymát és a csirkét egy tepsibe tesszük. a visszamaradt zsiradékba tesszük a fűszereket, a zúzott fokhagymát, a bort és a lekvárt. Addig főzzük, amíg szép sűrű nem lesz. Ezzel öntjük le a csirkecombokat. Szórunk rá még rozmaringot és az egészet előmelegített sütőben 180 fokon 15-20 percig sütjük.
1 hozzászólás

krisztike

4 éve, 11 hónapja és 19 napja

Ez nagyon tetszik, kár, hogy nincs sárgabarackom.

válasz erre