Hozzávalók:
4 db tojás
500 g zsírszegény natúr krémsajt
100 g étkezési keményítő
100 g cukor
2 teáskanál vanília kivonat
1 db citrom reszelt héja
csipet só
pici vaj
8 db sárgabarack
Elkészítés:
A tojásokat válasszuk szét, majd a fehérjét verjük kemény habbá egy csipet sóval. A tojássárgákat a cukorral és a vanília kivonattal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a szobahőmérsékletű krémsajtot és a citrom reszelt héját. Elkeverjük, majd beleszitáljuk a keményítőt. Összekeverjük és óvatosan beleforgatjuk a felvert tojásfehérjét.
Egy tortaformát kenjünk ki vajjal, majd öntsük bele a keveréket. Ezután már csak a megmosott és kimagozott barackokat kell elhelyezni a tortán és előmelegített sütőben, 180 fokon 30 perc alatt készre sütjük a süteményt.