Hozzávalók:
300 g liszt
200 g vaj
100 g cukor
1 teáskanál sütőpor
1 csipet só
5 dl tej
1 csomag vaníliás puding
2 evőkanál cukor
600 g sárgabarack
1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés:
Első lépésként elkészítjük az omlós tésztát. Ehhez a lisztet szitáljuk egy tálba, majd adjuk hozzá a sütőport és a csipet sót. Morzsoljuk bele a hideg vajat és a cukrot, majd gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a tésztát. Ha kell, adjunk 1-2 evőkanál hideg vizet a tésztához. Majd tegyük be a hűtőbe.
Közben a pudingot elkészítjük. Ehhez a tej egy részét és a cukrot melegítsük fel, a maradékot keverjük el a pudingporral. Ha felmelegedett a tej, csurgassuk bele a pudingot és keverjük sűrűre. A barackokat mossuk meg, vágjuk félbe és magozzuk ki, majd szórjuk meg vaníliás cukorral.
Egy pite formába nyújtsuk bele a tésztát és öntsük rá a pudingport. Helyezzük el benne a sárgabarackokat, majd előmelegített sütőben 180 fokon 30 percig sütjük.