20 °C
kevés felhő
2025. június 05., csütörtök
Fatime

Sárgabarackos lepény

2014. július 05.
3.1583
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mivel itt a sárgabarack szezonja, ezért a mai receptünk egy finom gyümölcsös desszert lesz. Könnyű elkészíteni, hamar kész van és nem kell hozzá túl sok minden sem.


Hozzávalók:
20 dkg cukor
20 dkg margarin
5 tojás
20 dkg rétesliszt
2 evőkanál rum
80 dkg sárgabarack

Elkészítés:
A tojásokat válasszuk szét, majd a sárgákat keverjük habosra a margarinnal és a cukorral. Folyamatos kevergetés mellett, apránként adagoljuk hozzá a lisztet, valamint a rumot és jól összekeverjük.

A fehérjéket verjük kemény habbá és óvatosan keverjük hozzá a tésztához. A barackokat vágjuk félbe és magozzuk ki. Egy tepsit kivajazunk és liszttel megszórjuk, majd beletesszük a nyers tésztát. Ezután a barackokat elhelyezzük a tésztán.

Előmelegített sütőben, 175 fokon 35 perc alatt megsütjük. Végül porcukorral meghintve tálaljuk.
4 hozzászólás

mokus84

11 éve, 10 hónapja és 11 napja

Jaj istenem de gusztusos!meglepett smiley Meg kell csinálnom!

válasz erre

Hampster

11 éve, 10 hónapja és 11 napja

Na ezt tutira megcsinálom holnap!mosolygó smiley

válasz erre

zitucska

11 éve, 10 hónapja és 11 napja

De jó. mosolygó smiley Megcsinálom holnap. Úgyis ma megyek szedni barackot.

válasz erre

pilótakeksz

11 éve, 10 hónapja és 11 napja

Ez nagyon nyami! mosolygó smiley

válasz erre