3 °C
erős felhőzet
2023. december 11., hétfő
Árpád

Sárgabarackos gombóc

2014. augusztus 20.
1.9731
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy nagyon finom, nyári desszert. A túrógombócot és a szilvás gombócot mindenki ismeri, azonban lehet kevesen ismerik a sárgabarackos gombócot. Ezt is könnyű elkészíteni és nagyon ízletes.
 


Hozzávalók:
500 g burgonya
1 db tojás
1 teáskanál búzadara
1 csipet só
1 evőkanál étolaj
100 g liszt
8 szem sárgabarack
kristálycukor
zsemlemorzsa
egy kevés vaj

Elkészítés:
A kevés vajon megpirítjuk a zsemlemorzsát, majd félretesszük. A burgonyát megpucoljuk és kockákra vágjuk. Ezután feltesszük főni és puhára főzzük. Ezt követően a barackokat óvatosan félig felnyitjuk, kivesszük a magot és a helyére egy teáskanálnyi kristálycukrot teszünk.

Ha a burgonya megfőtt, akkor leszűrjük és összetörjük jól. Hozzáadjuk a burgonyához a tojást, a búzadarát, az olajat, a csipet sót és a lisztet. Egy fakanál segítségével alaposan összekeverjük. Kivesszük a tésztát és lisztes kézzel tovább gyúrjuk.

Egy cm vastagságúra nyújtjuk a tésztát és kockákat vágunk belőle. Mindegyik közepébe teszünk egy barackot, majd gombócokat formálunk. Sós vízben kifőzzük a gombócokat és meghempergetjük őket a zsemlemorzsában.
3 hozzászólás

Natasha

10 éve, 1 hónapja és 11 napja

Ilyet még én sem ettem. de nagyon jól néz ki.

válasz erre

bonita

10 éve, 1 hónapja és 11 napja

Ilyet még nem ettem és nem is hallottam róla. Biztos jó lehet.

válasz erre

krisztike

10 éve, 1 hónapja és 11 napja

Gusztusos finomság.

válasz erre