Hozzávalók:
500 g burgonya
1 db tojás
1 teáskanál búzadara
1 csipet só
1 evőkanál étolaj
100 g liszt
8 szem sárgabarack
kristálycukor
zsemlemorzsa
egy kevés vaj
Elkészítés:
A kevés vajon megpirítjuk a zsemlemorzsát, majd félretesszük. A burgonyát megpucoljuk és kockákra vágjuk. Ezután feltesszük főni és puhára főzzük. Ezt követően a barackokat óvatosan félig felnyitjuk, kivesszük a magot és a helyére egy teáskanálnyi kristálycukrot teszünk.
Ha a burgonya megfőtt, akkor leszűrjük és összetörjük jól. Hozzáadjuk a burgonyához a tojást, a búzadarát, az olajat, a csipet sót és a lisztet. Egy fakanál segítségével alaposan összekeverjük. Kivesszük a tésztát és lisztes kézzel tovább gyúrjuk.
Egy cm vastagságúra nyújtjuk a tésztát és kockákat vágunk belőle. Mindegyik közepébe teszünk egy barackot, majd gombócokat formálunk. Sós vízben kifőzzük a gombócokat és meghempergetjük őket a zsemlemorzsában.