Hozzávalók:
2 csirkemell
2 db vöröshagyma
8 szem sárgabarack
5 dkg mandula
3 evőkanál olaj
1 teáskanál currypor
1 mokkáskanál chili
kevés cukor
só, bors
csipet gyömbérpor
Elkészítés:
A csirkemellet megmossuk és félre rakjuk. A hagymát finomra vágjuk, majd az olajon megfonnyasztjuk. A csirkét megsózzuk, majd a hagymában megpirítjuk és kivesszük az olajból. A megmaradt szaftra ráteszem a kimagozott és feldarabolt barackokat.
Megfűszerezem a barackot és addig párolom, amíg a gyümölcs levet ereszt. A mandulát durván ledarálom, de használhatunk aromát is és hozzáadjuk a barackhoz, majd összeforralom az egészet.
A csirkemelleket egy tűzálló tálba rakjuk és ráöntjük a barackos mártást. Előmelegített sütőben, 170 fokon 10-15 perc alatt aranybarnára pirítom. Zöldséggel vagy rizzsel tálaljuk.