7 °C
tiszta égbolt
2024. április 17., szerda
Rudolf

Sárgabarack mártás

2017. július 23.
9.0921
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Ha még mindig sok a sárgabarack otthon, akkor érdemes készíteni belőle egy kis mártást. A sárgabarack mártást bátran lehet használni húsokhoz, nagyon jól feldobja például a grillezett húsokat. Fűszeres, édes egyszerűen finom.


Hozzávalók:
500 g sárgabarack
2 evőkanál méz
3 evőkanál fehérborecet
1 evőkanál szójaszósz
só, bors ízlés szerint
csipet csili
1 evőkanál étkezési keményítő
0,5 dl víz

Elkészítés:
A barackot mossuk meg, vágjuk félbe és pucoljuk meg. A mézet melegítsük fel alacsony lángon, majd adjuk hozzá a borecetet, a szójaszószt, egy csipet sót és borsot, valamint egy kis csiliport. Ezután mehet bele a barack is és 3-4 percig forraljuk az egészet. Fontos, hogy a barack ne nagyon essen szét.

Ezután a vízben feloldjuk a keményítőt és besűrítjük vele a mártást. Melegen tálaljuk. Ha valaki krémesen szereti, az nyugodtan összeturmixolhatja is.
1 hozzászólás

Sandy

7 éve, 3 hónapja és 23 napja

Egyszer már ettem hasonlót és annak isteni finom íze volt.

válasz erre