15 °C
borús égbolt
2024. április 13., szombat
Ida

Sárgabarack krémleves

2014. június 26.
2.2811
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk ismét egy nyári étel, melyet érdemes hidegen fogyasztani. Ha van kertünkben sárgabarack, akkor abból készítsük el. A barack nagyon egészséges, rengeteg vitamint tartalmaz és kevés kalóriát.


Hozzávalók:
70 dkg sárgabarack
2 dl tejföl
1 dl tejszín
1 tasak vaníliás pudingpor
15 dkg cukor
1 dl fehérbor
1 csipet fahéj
1 citrom

Elkészítés:
A citromot vágjuk félbe és facsarjuk ki és két karika citromhéjat tegyünk félre. A sárgabarackot 2 percre forrásban lévő vízbe tesszük és utána hirtelen áttesszük hideg vízbe, így könnyebben lehúzhatjuk a héját. Ezután kimagozzuk és a citromlé felét ráöntjük.

A barackhoz hozzáadjuk a bort, a cukrot, az őrölt fahéjat, a citromhéjat, és felengedjük vízzel. Az egészet 5 percig forraljuk, majd egy szűrő segítségével kivesszük a fűszereket. A többit turmixoljuk össze. A pudingport 1,5 dl vízzel simára keverjük, majd hozzáadjuk a tejfölt.

A pudingos keveréket hozzáadjuk a leveshez, összeforraljuk és néhány percig így főzzük, akkor jó, ha már kezd sűrűsödni. Lehűtve tálaljuk. Néhány barackszemet összevágunk és azzal együtt tálaljuk.
4 hozzászólás

leoni

10 éve, 7 hónapja és 22 napja

Nagyon jól néz ki, gusztusos! mosolygó smiley

válasz erre

Babóca

10 éve, 7 hónapja és 22 napja

Ilyet még nem ettem, de nem lehet rossz.

válasz erre

Lolaa

10 éve, 7 hónapja és 22 napja

Én szeretem a barackot. Ez is biztos finom. mosolygó smiley

válasz erre

Linda

10 éve, 7 hónapja és 22 napja

Nem nagyon szeretem a sárgabarackot.

válasz erre