Lassan itt a sárgabarack szezonja, ezért elő kell venni a kedvenc dzsem receptünket. Ezzel a recepttel nagyon könnyen elkészítheted a téli hónapokra a dzsemet, de ha nem tudsz addig várni, akkor készíts több adagot.
Hozzávalók:
1100 g sárgabarack
150 ml 100%-os almalé
350 g cukor
1 csomag dzsemfix
Elkészítés:
A sárgabarackot tisztítsuk meg, és vágjuk kisebb darabokra. A barackok felét pürésítsük egy botmixer segítségével. Ezután egy főzőedénybe tegyük bele az apróra vágott és a pürésített gyümölcsöt is. Adjuk hozzá az almalevet, a cukrot és a dzsemfixet is. Nagy lángon forraljuk felk az egészet és főzzük körülbelül 3-5 percig.
Ha hab keletkezne, akkor azt mindenképpen szedjük le. Végül tegyük tiszta üvegekbe a kész dzsemet és fordítsuk meg, hagyjuk kihűlni teljesen.