10 °C
erős felhőzet
2025. március 14., péntek
Matild

Salátaleves

2015. augusztus 20.
2.1941
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Nem kifejezetten elterjedt ez a leves, de nagyon egészséges és finom. A saláta rengeteg vitamint tartalmaz, így terhességi időszakban, illetve nyáron nagyon ajánlott fogyasztani.


Hozzávalók:
fél l tej
fél l víz
2 közepes fej fejessaláta
1 dl tejföl
1 evőkanál finomliszt
1 gerezd fokhagyma
só ízlés szerint
ételízesítő ízlés szerint

Elkészítés:
A salátát mossuk meg, majd vágjuk szépen fel. A tejet és a vizet tegyük fel főni és tegyük bele a zúzott fokhagymát. Közben sóval és ételízesítővel fűszerezünk. A salátát is tegyük bele, keverjük meg és hagyjuk főni lefedve.

Utolsó lépésként készítsünk a lisztből és a tejfölből habarást. Ha már kellően megfőtt a saláta, adjuk hozzá a habarást és még egyszer forraljuk fel.
4 hozzászólás

Minoni

10 éve, 4 hónapja és 21 napja

Mint a csalánleves.

válasz erre

Linda

10 éve, 4 hónapja és 21 napja

Hát ilyet még nem ettem, de nem is nagyon vonz, hogy kipróbáljam röhögő smiley

válasz erre

Babóca

10 éve, 4 hónapja és 21 napja

Érdekes leves.

válasz erre

monyó

10 éve, 4 hónapja és 21 napja

Huuu ez elég fura egy leves röhögő smiley

válasz erre