Mai receptünk egy klasszikus sajttal és sonkával töltött csirkemell, amit nem nehéz elkészíteni, csupán jól kell összefogni a csirkét, nehogy sütés közben szétessen és kifolyjon belőle a sajt. A jobb íz érdekében használjunk füstölt sonkát vagy sajtot.
Hozzávalók:
4 db csirkemellfilé
só, bors
150 g füstölt sonka
100 g sajt
liszt
4 db tojás
zsemlemorzsa
olaj
Elkészítés:
A csirkemelleket vágjuk félbe és kissé klopfoljuk ki őket. Sóval és borssal szórjuk meg őket, majd mindegyikre tegyünk egy-egy szelet sonkát és sajtot. Tekerjük fel, majd egy fogpiszkálóval vagy hústűvel rögzítsük. Először a lisztben forgatjuk meg, majd a felvert tojásokban és végül a zsemlemorzsában. Egy nagyobb edénybe tegyünk olajat és forrósítsuk fel, majd süssük ki benne egyenként a tekercseket.
Ne legyen túl forró az olaj, különben nem sül át teljesen a csirke. Végül tálalhatjuk is.