Hozzávalók:
500 g liszt
1 csomag szárított élesztő
1 teáskanál cukor
1 kávéskanál só
3 dl langyos víz
3-4 gerezd fokhagyma
200 g trappista
egy csokor petrezselyem
olívaolaj vagy vaj
Elkészítés:
Első lépésként az élesztőt és a cukrot keverjük el a langyos vízzel és hagyjuk felfutni. Egy keverőtálba tegyük bele a lisztet, majd öntsük hozzá az élesztőt és a sót, majd egy robotgéppel simára dagasztjuk a tésztát. Ha szépen összeállt a tészta, akkor egy nagy gombóccá formázzuk és langyos helyen 1 órát pihentetjük.
Közben a sajtot vágjuk össze darabokra, ezzel fogjuk megtölteni a bucikat. Míg egy pici tálban megolvasszuk a vajat, majd belekeverjük a zúzott fokhagymát, az apróra vágott petrezselymet és egy pici reszelt sajtot. Ha megkelt a tészta, kicsit átdolgozzuk, majd 12 egyenlő részre osztjuk.
Kisebb bucikat formázunk belőle és mindegyiket megtöltjük egy darabka sajttal. Tűzálló tálba tesszük a gombócokat és meglocsoljuk őket a fokhagymás keverékkel. Végül előmelegített sütőben 200 fokon 30 perc alatt készre sütjük.