9 °C
borús égbolt
2024. szeptember 13., péntek
Kornél

Sajttal töltött fokhagymás bucik

2017. november 21.
25.0121
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Ha az ünnepi menüt tervezed, akkor ezt az isteni fokhagymás bucit mindenképpen terved bele. Előételhez, leveshez de akár főételhez is lehet fogyasztani. Fantasztikus íze van, a gyerekek is imádni fogják.


Hozzávalók:
500 g liszt
1 csomag szárított élesztő
1 teáskanál cukor
1 kávéskanál só
3 dl langyos víz
3-4 gerezd fokhagyma
200 g trappista
egy csokor petrezselyem
olívaolaj vagy vaj

Elkészítés:
Első lépésként az élesztőt és a cukrot keverjük el a langyos vízzel és hagyjuk felfutni. Egy keverőtálba tegyük bele a lisztet, majd öntsük hozzá az élesztőt és a sót, majd egy robotgéppel simára dagasztjuk a tésztát. Ha szépen összeállt a tészta, akkor egy nagy gombóccá formázzuk és langyos helyen 1 órát pihentetjük.

Közben a sajtot vágjuk össze darabokra, ezzel fogjuk megtölteni a bucikat. Míg egy pici tálban megolvasszuk a vajat, majd belekeverjük a zúzott fokhagymát, az apróra vágott petrezselymet és egy pici reszelt sajtot. Ha megkelt a tészta, kicsit átdolgozzuk, majd 12 egyenlő részre osztjuk.

Kisebb bucikat formázunk belőle és mindegyiket megtöltjük egy darabka sajttal. Tűzálló tálba tesszük a gombócokat és meglocsoljuk őket a fokhagymás keverékkel. Végül előmelegített sütőben 200 fokon 30 perc alatt készre sütjük.
1 hozzászólás

Sonci

7 éve, 4 hónapja és 24 napja

Ahhh de imádom. Az olaszok nagyon tudnak ilyet csinálni.

válasz erre