Hozzávalók:
700 g burgonya
2 dl tejszín
200 g reszelt sajt
1 evőkanál vaj
2 evőkanál metélőhagyma
3 evőkanál reszelt parmezán
só, bors
kevés olaj
Elkészítés:
A krumplit pucoljuk meg, majd vágjuk össze tetszés szerint és enyhén sós vízben főzzük fél puhára. Ezután szűrjük le és egy nagyobb serpenyőben kevés olajon kezdjük el pirítani és közben szórjuk meg a burgonyát sóval, metélőhagymával. Egy lábosban a vajat, a reszelt sajtot és a tejszínt addig főzzük, míg besűrűsödik és ízlés szerint megszórjuk sóval, borssal.
Egy tálat kenjünk ki vajjal, majd dobjuk bele a kissé megpirított burgonyát és öntsük rá a sajtszószt. Reszeljük rá a parmezánt, majd előmelegített sütőben 200 fokon 25-30 perc alatt készre sütjük.