Mai receptünk egy nagyon egyszerű tésztaétel, amit önmagában is lehet fogyasztani, de sült húsok és halak mellé is kiváló választás. Ha nem szeretnénk házi gnocchit készíteni, akkor vehetünk boltit, így tényleg percek alatt elkészíthető az étel.
Hozzávalók:
500 g gnocchi
2 evőkanál vaj
1-2 gerezd fokhagyma
3 evőkanál friss zsálya
1,25 dl fehérbor
fél teáskanál mustár
2,5 dl tejszín
50 g reszelt parmezán
só, bors
Elkészítés:
A vajat egy serpenyőben felolvasztjuk, majd rádobjuk az apróra vágott zsályát és kicsit pirítjuk. Ezután mehet hozzá a zúzott fokhagyma, végül felöntjük a borral, a tejszínnel és a mustárral. Ezt követően a nyers gnocchit beledobjuk a szószba és fedő alatt 6-8 percig főzzük. A keményítő fogja besűríteni a szószunkat.
Közben sóval és borssal ízesítünk, majd végül a reszelt sajtot is beleszórjuk. Ha már krémes a szósz, akkor lehet is tálalni.