Hozzávalók:
450 g csőtészta
fél csésze víz
fél fej karfiol
kisebb darab sütőtök
2-3 szem répa répa
2 csésze tej
200 g reszelt sajt
110 g krémsajt
Elkészítés:
A tésztát főzzük ki bő sós vízben, majd szűrjük le. A karfiolt szedjük rózsáira, a sütőtököt és a répát vágjuk kisebb kockákra. Egy lábosba szórjuk bele a zöldségeket, tegyünk rájuk vizet és főzzük teljesen puhára fedő alatt. Ha megfőttek a zöldségek, tegyük őket turmixgépbe és turmixoljuk le, miközben fél csésze vizet öntünk hozzájuk.
A pürésített zöldségeket visszatesszük a lábosba, hozzáadjuk a tejet és a sajtokat. Ehhez keverjük a megfőtt tésztát és 20 perc alatt készre főzzük az egészet.