26 °C
erős felhőzet
2025. június 28., szombat
Levente, Irén

Sajtos-tejfölös kelbimbó

2019. november 16.
13.1651
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy könnyen és gyorsan elkészíthető vegetáriánus étel, amit önmagában is fogyaszthatunk, de akár köretként is kiváló. A kelbimbó rengeteg vitamint tartalmaz, ezért érdemes ebből a zöldségből minél többet fogyasztani.
 


Hozzávalók:
500 g kelbimbó
50 g vaj
1 evőkanál olaj
só, bors
1 teáskanál ételízesítő
100 g sajt
50 g füstölt sajt
1 kis pohár tejföl

Elkészítés:
A kelbimbókat tisztítsuk meg, a nagyobbakat érdemes félbe vágni. Egy nagyobb serpenyőben olvasszuk meg a vajat és adjuk hozzá az olajat is. Ezen pároljuk meg a kelbimbót, majd szórjuk meg sóval, borssal és ételízesítővel. Süssük addig a kelbimbót, amíg megpuhulnak. Közben reszeljük le a sajtokat. Végül öntsük a kelbimbóra a tejfölt és szórjuk rá a sajtokat.

Ezt követően előmelegített sütőben 180 fokon 10-15 perc alatt ráolvasszuk a sajtot a kelbimbóra.
1 hozzászólás

Cynthia

6 éve, 1 hónapja és 6 napja

sok sajttal tuti finom

válasz erre