Mai receptünk ismét egy ízletes csirkés étel, amit nagyon könnyen el lehet készíteni és érdemes belőle egy nagyobb adagot készíteni, mivel egészen biztosan hamar el fog fogyni. A sajt, a tejföl és a csirke nagyon jól illik egymáshoz.
Hozzávalók:
800 g csirkemell
500 ml tejföl
300 g reszelt sajt
100 g liszt
5 gerezd fokhagyma
1 kiskanál kakukkfű
só, bors
1 teáskanál fűszerpaprika
Elkészítés:
A csirkemellet vágjuk szeletekre és kicsit klopfoljuk ki, majd szórjuk meg sóval és borssal. A lisztbe keverjük bele a fűszerpaprikát és az apróra vágott fokhagymát, majd ebben forgassuk meg a csirkeszeleteket. A tejfölt keverjük el a kakukkfűvel, majd a csirkeszeleteket egy tálba tesszük és leöntjük a tejföllel. Megszórjuk alaposan sajttal.
Ezután 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk lefedve, 40 percre, a végén pedig levesszük a fedőt róla és megpirítjuk a sajtot.