25 °C
kevés felhő
2025. június 02., hétfő
Kármen, Anita

Sajtos-spenótos zsemlegombóc

2019. április 13.
10.3101
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünkben megmutatjuk hogyan készítheted el az ausztriai zsemlegombócot, spenóttal és sajttal felturbózva. Ha kis gombócokat készítesz, akkor levesbe is teheted, de ha nagyobbakat formázol, akkor köretként is kiválóak.


Hozzávalók:
500 g spenót
200 g száraz zsemle vagy kenyér
50 g vaj
50 g sajt
2 dl tej
2 evőkanál liszt
2 db tojás
2 gerezd fokhagyma
1 db vöröshagyma
só, bors
pici szerecsendió

Elkészítés:
A száraz kenyeret vagy zsömlét áztassuk be kevés tejbe. Ezután egy serpenyőben, kevés vajon pároljuk meg az apróra vágott hagymát és fokhagymát, majd mehet bele a spenót is, amit előtte apróra vágtunk. Hagyjuk egy kicsit hűlni, majd ezután adjuk hozzá a kinyomkodott kenyeret, a lisztet, a tojásokat, a sajtot és a fűszereket ízlés szerint. Alaposan dolgozzuk össze.

Ezután formázzunk gombócokat a masszából, és forrásban lévő vízben, 15 perc alatt főzzük meg a gombócokat. Ezután már kínálhatjuk is. Érdemes megszórni még kevés sajttal.
nincs még hozzászólás