Hozzávalók:
500 g spenót
200 g száraz zsemle vagy kenyér
50 g vaj
50 g sajt
2 dl tej
2 evőkanál liszt
2 db tojás
2 gerezd fokhagyma
1 db vöröshagyma
só, bors
pici szerecsendió
Elkészítés:
A száraz kenyeret vagy zsömlét áztassuk be kevés tejbe. Ezután egy serpenyőben, kevés vajon pároljuk meg az apróra vágott hagymát és fokhagymát, majd mehet bele a spenót is, amit előtte apróra vágtunk. Hagyjuk egy kicsit hűlni, majd ezután adjuk hozzá a kinyomkodott kenyeret, a lisztet, a tojásokat, a sajtot és a fűszereket ízlés szerint. Alaposan dolgozzuk össze.
Ezután formázzunk gombócokat a masszából, és forrásban lévő vízben, 15 perc alatt főzzük meg a gombócokat. Ezután már kínálhatjuk is. Érdemes megszórni még kevés sajttal.