Hozzávalók:
500 g spenót
250 g ricotta
250 g cannelloni
1 db tojás
2 gerezd fokhagyma
2 evőkanál olívaolaj
só, bors
szerecsendió
150 g sajt
100 g vaj
5 dl tej
4 evőkanál liszt
3 dl tejszín
Elkészítés:
Először elkészítjük a tölteléket, ehhez a zúzott fokhagymát picit megfuttatjuk az olajon, majd hozzáadjuk a spenótot. Megszórjuk sóval, borssal és szerecsendióval. Kissé összefőzzük, majd ha megfőtt a spenót, akkor a ricottához keverjük, melyhez végül hozzáadunk egy tojást. Ezzel a töltelékkel megtöltjük a tésztákat. Következő lépésként elkészítjük a besamel mártást. Ehhez a vajat olvasszuk meg egy edényben és apránként hozzáadjuk a lisztet.
Folyamatosan kevergessük, nehogy csomós legyen. Végül adagonként mehet bele a tej és a tejszín is, addig főzzük, amíg teljesen besűrűsödik. Egy tűzálló tál aljába teszünk a mártásból, melyre rápakoljuk a töltött tésztákat és egy újabb adag besamellel leöntjük. A legvégén rászórjuk a sajtot. Előmelegített sütőben 180 fokon 25-30 percig sütjük.