Mai receptünk egy nagyon könnyen elkészíthető, ízletes vegetáriánus étel, amit diéta alatt is bátran lehet fogyasztani. A karfiol és a gomba is kevés kalóriát tartalmaz.
Hozzávalók:
1 fej karfiol
olívaolaj
1 evőkanál olasz fűszerkeverék
200 g gomba
2 gerezd fokhagyma
reszelt mozzarella sajt
tengeri só, fekete bors
friss kakukkfű
Elkészítés:
A karfiolból vágjunk 1 cm vastag szeleteket. Ezeket megkenjük olajjal és megszórjuk sóval, borssal, olasz fűszerkeverékkel. Tegyük tepsire a szeleteket, majd előmelegített sütőben 180 fokon süssük 20-25 percig, félidőben forgassuk meg mindegyiket.
Közben a gombát pucoljuk meg és vágjuk szeletekre. Keverjük el egy kevés olajjal és szórjuk meg pici sóval, valamint a zúzott fokhagymával. Egy serpenyőben süssük meg a gombákat. A megsült karfiolokra halmozzunk először a sajtból, majd a gombából és további 3-4 percig sütjük a sütőben, míg a sajt teljesen megolvad. Friss kakukkfűvel megszórva tálaljuk.