21 °C
enyhe eső
2025. május 29., csütörtök
Magdolna

Sajtos-fokhagymás pita

2016. augusztus 08.
4.8151
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Ha grillezésre adjuk a fejünket, akkor a friss kenyér elengedhetetlen. Otthon könnyedén készíthetünk saját magunk is friss kenyeret vagy kenyér félét. Éppen ezért mai receptünk egy isteni finom sajtos-fokhagymás pita.


Hozzávalók:
500 g finomliszt
30 g friss élesztő
100 g trappista sajt
3 teáskanál fokhagymapor
2,5 dl víz
1 kávéskanál só
5 evőkanál napraforgó olaj
3 teáskanál napraforgó olaj sütéshez

Elkészítés:
Az élesztőt futtassuk fel kevés langyos vízben. Egy tálba szitáljuk a lisztet, majd a közepére egy mélyedést csinálunk és beleöntjük az élesztőt, az olajat, a sót, a fokhagymát és a reszelt sajtot. Alaposan összegyúrjuk a tésztát, majd lefedve meleg helyre tesszük és hagyjuk megkelni egy óra alatt.

Kelést követően kisebb gombócokat formázunk a tésztából és további 20 percet pihentetjük. Végül kinyújtjuk a gombócokat és kevés olajon palacsintasütőben kisütjük a pitákat.
3 hozzászólás

zitucska

9 éve, 6 hónapja és 23 napja

Uhh de jó. Fokhagymás és sajtos is.

válasz erre

krisztike

9 éve, 6 hónapja és 23 napja

Ennek nagyon jó íze lehet.

válasz erre

Sonci

9 éve, 6 hónapja és 23 napja

De finom lehet.

válasz erre