Hozzávalók:
600 g liszt
2 dl langyos tej
1 teáskanál cukor
30 g élesztő
0,5 dl olaj
1,5 dl víz
2 teáskanál só
80 g vaj
2-3 gerezd fokhagyma
150 g sajt
1 db tojás a kenéshez
Elkészítés:
Az élesztőt a langyos tejben, a cukorral felfuttatjuk, majd a liszthez adjuk. Ehhez hozzáadjuk a sót, az olajat és a vizet, majd puha tésztává gyúrjuk. A tésztát ezután letakarjuk és duplájára kelesztjük. A puha vajat elkeverjük a zúzott fokhagymával, a sajtot lereszeljük. A megkelt tésztát téglalap alakúra nyújtjuk, egészen vékonyra, majd megkenjük a fokhagymás vajjal és megszórjuk sajttal.
Ezt követően elkezdjük a tésztát hajtogatni. Először a két szélét középre, majd forgatunk egyet és ismét a két szélét középre hajtjuk. Letakarva 10-15 percig pihentetjük. Ezután még egyszer kinyútjuk és újra hajtogatjuk, és pihentetjük. Ezt követően kör alakúra nyújtjuk és egy késsel elosztjuk a tésztát. Mindegyiken nyújtunk egy keveset, majd szorosan feltekerjük kifli alakban.
Végül ismét pihentetjük őket fél órára, majd megkenjük tojással és előmelegített sütőben 180 fokon, 15-18 perc alatt készre sütjük.